Academie Grimbergen, meer mogelijk dan ooit.

Top

GAG LOGO Muziekgeschiedenis


Cursus klassieke muziekgeschiedenis

U realiseert zich dat u eigenlijk wel houdt van klassieke muziek en dat u er graag iets meer over zou willen weten, maar u weet niet waar te beginnen. Een bepaalde componist intrigeert u maar u vindt uw weg niet in het enorme cd-aanbod. Of u wil graag eens een concert bijwonen, het instrumentenmuseum bezoeken, of gewoon luisteren en muziek leren (her)ontdekken met deskundige uitleg erbij.

Van Bach tot Bartok, van vroeger tot nu, van wereldberoemd tot vergeten, in de cursus muziekgeschiedenis kom je alles te weten over je favoriete klassieke muziek. De sfeer is gemoedelijk, de gids ervaren, de muziek betoverend. Geen voorkennis vereist, volwassen leerlingen kunnen zich vrij van andere verplichtingen inschrijven voor deze lessenreeks.

Deze cursus is een kortlopende opleiding en duurt 3 jaar met 2 lesuren per week. Muziekgeschiedenis klassiek wordt ook als keuzevak aangeboden in de vierde graad muziek.

Uurrooster 2023-2024

De lessen gaan door in de vestigingsplaats Strombeek op dinsdag van 19.15 tot 21.15 uur.

Interesse?

Kom vrijblijvend kennismaken op dinsdag in de maand september! Meer info via leerkracht Tom Permentier - thomas.permentier@academiegrimbergen.be.

Algemene info en tarieven
Opleiding muziekgeschiedenis in de academie van Grimbergen