Academie Grimbergen, meer mogelijk dan ooit.

Top

GAG LOGO DJ


De academie op Tomorrowland??

Fred Donche neemt jullie graag in de wereld van elektronische muziek. De cursus DJ is nieuw sinds 2018-2019 en is voor jou misschien een ware beleving? Hieronder geeft Fred je wat meer uitleg over de inhoud van de vakken.

Klanklab (zowel voor EMU als DJ)

De leerling verkrijgt in deze klassikale lessen alle informatie over hoe men elektronisch en digitaal klanken zelf kan maken en vervormen. Op de synthesizers en computers van de school leert hij over modulaire klanksynthese alsook over sequencing, MIDI en sampling. Hij krijgt er een gedetailleerd overzicht van alle belangrijke elektronische muziekinstrumenten van de XXe en XXIe eeuw die de elektronische muziek hebben vormgegeven. TB 303, TR 808, TR 909, Minimoog, Jupiter 8, LinnDrum en AKAI MPC, here I come !

DJ vaardigheden

Het betreft het hoofdvak van de leerling DJ. Hij leert er over technische vaardigheden zoals het beatmixen, EQ, cueing. Op school werken we daarvoor zowel op digitale mix-platforms als analoge vinyl draaitafels. Anderzijds zal hij leren over al de verschillende manieren om een DJ-set op te bouwen, waar je op kan letten, hoe je verrassend uit de hoek kan komen. Kortom, hoe men in verschillende stijlen of tijdperken een publiek, groot of klein, aan het dansen heeft gekregen.

Inschrijven?

DJ kan je volgen als optie in de 4de graad / 1 uur dj vaardigheden + 1 uur klanklab per week

DJ vaardigheden kan je volgen als keuzevak in de 3de graad optie jazz-pop-rock 2de en 3de leerjaar.

Contacteer Fred Donche via frederik.donche@academiegrimbergen.be voor meer informatie over de opleiding DJ.