Academie Grimbergen, meer mogelijk dan ooit.

Top

GAG LOGO DJ


DJ’s, de rockgoden van het nieuwe geluid.

DJ's, de moderne muzieksterren die de wereld veroveren op 's werelds grootste festivals. Maar wat maakt een DJ nu eigenlijk een muzikant? Wat zijn al die knopjes en draaiknoppen voor, en waarom lijkt het soms alsof er nauwelijks verschil te horen is?

Bij onze opleiding zetten we je op het pad om antwoorden te vinden op deze prikkelende vragen. DJ'en is zoveel meer dan simpelweg platen opleggen; het is een kunstvorm die muziek en technologie op unieke wijze samenbrengt. Het kan dienen als jouw opstap naar een diepgaande waardering voor muziek. De lessen zijn toegankelijk voor beginners, maar bieden ook voldoende uitdaging voor de aspirant-artiesten die streven naar artistieke bevrediging die verder gaat dan enkel het laten juichen van het publiek. (“waar zijn die handjes”).

>Onze opleiding begint met een solide basis die jou als student in staat stelt om buiten de lesuren zelfstandig te experimenteren en te groeien. Onderwerpen zoals beatmatching, EQ, effecten en loops staan op het programma, samen met een diepgaande verkenning van de technologie en geschiedenis die de DJ-cultuur heeft gevormd.

Maar het gaat verder dan dat. We geloven in persoonlijke begeleiding omdat elke DJ uniek is. Jouw doelen en uitdagingen zijn misschien anders dan die van je medecursisten. Wil je technisch uitblinken, de grens tussen DJ'en en live muziek verkennen, je eerste stappen zetten in muziekproductie, of heb je behoefte aan advies over zaken zoals vergoedingen en contracten? Samen gaan we op een boeiende ontdekkingsreis om jouw unieke DJ-reis te vormen en te versterken.

Inschrijven?

Studierichting DJ kan je volgen als optie in de 4de graad / 1 uur DJ-vaardigheden + 1 uur klanklab per week

  • Dinsdag van 19.30 tot 21.30 uur

DJ-vaardigheden kan je volgen als keuzevak in de 3de graad optie jazz-pop-rock 2de en 3de leerjaar.

  • Dinsdag van 18.30 tot 19.30 uur