Academie Grimbergen, meer mogelijk dan ooit.

Top

GAG LOGO Welkom in de academie van Grimbergen


Nieuwe leerlingen kunnen zich online* inschrijven vanaf 15 juni 2020
  • Kies je opleiding muziek, woord of dans.
  • Vul het inschrijvingsformulier in.
  • Op basis van je keuze en gegevens maken we je een voorstel.
  • Je bent ingeschreven als je het inschrijvingsgeld hebt betaald.
Herinschrijven?

Leerlingen die dit schooljaar reeds zijn ingeschreven, hebben op 2 juni een voorstel ontvangen op hun e-mailadres. Leerlingen die dit voorstel niet hebben ontvangen, worden verzocht het secretariaat te contacteren. Kijk vooraf eens in je reklame- of spamfolder van je e-mailprogramma.

* inschrijven in de academie kan enkel op afspraak,
contacteer ons via telefoon op 02/270.82.38 of via e-mail op secretariaat@academiegrimbergen.be.
Meer info op deze pagina.

Opgelet! Tijdens de zomermaanden juli en augustus werkt de academie met een beperkte dienstverlening. E-mails worden binnen de 7 dagen beantwoord. Vanaf 24 augustus zijn wij opnieuw telefonisch bereikbaar.

13/6/2020

Beste leerlingen, beste ouders,

De Vlaamse overheid heeft nieuwe richtlijnen vastgelegd voor het DKO maar wel nog steeds onder bepaalde voorwaarden. De Gemeentelijke Academie Grimbergen heeft in samenspraak met het schoolbestuur gekozen om in deze nieuwe FASE 4 extra mogelijkheden te geven om enkele klassen toch nog te kunnen laten samenkomen. Dit zal gebeuren vanaf 17/06/2020.

De Vlaamse overheid drukt ons wel op het hart dat afstandsonderwijs best de norm mag blijven en dat voor individuele vakken we best nog blijven opteren voor 1-op-1 onderwijs.

Maar desalniettemin gaan we toch proberen om nog enkele -niet alle- klassen in de 1 ste graad en de 2 de graad, zowel voor muziek, woord als dans, te herstarten om deze leerlingen nog wat extra artistieke input te kunnen geven.

Via jullie leerkracht zullen jullie de broodnodige informatie ontvangen over deze doorstart vanaf woensdag 17/06/2020.

Alle veiligheidsvoorschriften zullen uiteraard (moeten) gerespecteerd worden, dit zowel door het personeel van de academie Grimbergen als door de leerlingen en de ouders.

In de informatiebrief die jullie gekregen hebben om opnieuw in te schrijven, stond dat wij dit schooljaar niet meer zouden herstarten, maar zoals jullie zien blijven we ons uiterste best doen om toch nog verschillende fysieke lessen te verwezenlijken. Hopelijk zien wij jullie terug op onze geliefde academie!

Alle leerlingen die dit schooljaar ingeschreven waren op onze academie hebben via het secretariaat een inschrijvingsvoorstel voor schooljaar 2020-2021 gekregen….dus waar wacht je nog op? Schrijf je zo snel mogelijk terug in….we zien jullie allemaal graag terug komen!

Nieuwe inschrijving? Dat kan vanaf 15/06/2020 via onze website alsook fysiek op het secretariaat te Grimbergen maar enkel op afspraak!

Zorg goed voor jezelf en je medemens!
Vriendelijke groeten,
Bart Stevens
Directeur Gemeentelijke Grimbergen

27/5/2020

Beste leerlingen, beste ouders,

De Vlaamse overheid heeft beslist dat het DKO terug kan herstarten, maar dit onder bepaalde voorwaarden. De Gemeentelijke Academie Grimbergen heeft in samenspraak met het schoolbestuur gekozen om vanaf FASE 3 de deuren terug te openen. Dit zal gebeuren vanaf 8/6/2020.

De Vlaamse overheid drukt ons wel op het hart dat afstandsonderwijs de norm moet blijven en dat uitsluitend 1-op-1 onderwijs kan georganiseerd worden voor leerlingen waarvoor het van cruciaal belang is en essentieel is dat ze nog een fysieke les kunnen krijgen.

Via jullie leerkracht zullen jullie de broodnodige informatie ontvangen over deze herstart op maandag 8/6/2020. Het huidige uurrooster zal niet meer van kracht zijn en ook niet alle lokalen zullen kunnen gebruikt worden. De leerkracht zal jullie contacteren in verband met een geschikt lesmoment conform de capaciteit van de academie.

Alle veiligheidsvoorschriften zullen uiteraard (moeten) gerespecteerd worden, dit zowel door het personeel van de academie Grimbergen als door de leerlingen en de ouders.

In de informatiebrief die jullie gekregen hebben om opnieuw in te schrijven, stond dat wij dit schooljaar niet meer zouden herstarten, maar zoals jullie zien hebben we ons uiterste best gedaan om toch nog een gedeeltelijke opstart te verwezenlijken. Hopelijk zien wij jullie terug op onze geliefde academie!

Zorg goed voor jezelf en je medemens!
Vriendelijke groeten,
Bart Stevens
Directeur Gemeentelijke Grimbergen

4/5/2020

Beste leerlingen / beste ouders,

Het is vandaag maandag 4 mei, een hoopgevende dag… misschien zelfs een nieuw begin?

Wat doe ik hier waar jij niet bent? Nu zit ik hier waar jij niet bent...

Wij, het personeel van de Gemeentelijke Academie Grimbergen, missen onze leerlingen heel hard. Om jullie allemaal een warm hart onder de riem te steken, hebben wij voor jullie speciaal een filmpje gemaakt. Wij hopen jullie zo snel mogelijk terug te zien.

Verdere informatie over de herstart van onze geliefde academie kan ik jullie momenteel nog niet geven. Van zodra ik meer weet vanuit de Vlaamse overheid, dan krijgen jullie snel terug een mailtje.

Zorg goed voor jezelf en je medemens!
Vriendelijke groeten,
Bart Stevens
Directeur Gemeentelijke Grimbergen

Meer informatie?