Academie Grimbergen, meer mogelijk dan ooit.

Beste leerlingen, beste ouders,

Het einde van het schooljaar nadert en dat wil tegelijkertijd ook zeggen dat de Academie van Grimbergen zich reeds aan het voorbereiden is op volgend schooljaar.

Met de slogan Academie Grimbergen, meer mogelijk dan ooit willen we jullie warm maken voor de vernieuwingen die er op til zijn. Vernieuwingen die door het Vlaams ministerie in een decreet geformuleerd werden om vanaf 1 september 2018 mee van start te gaan. Er zullen dus meer keuzemogelijkheden zijn, meer dan ooit op maat van elke leerling. De leerling staat centraal!

De Academie van Grimbergen heeft de voorbije jaren reeds geanticipeerd op het nieuwe decreet en vanuit dat standpunt zien we de toekomst voor jullie allemaal zeer positief tegemoet. Voor de meeste leerlingen zal er dan ook weinig veranderen en zal er gewoon doorgestroomd kunnen worden naar een hoger jaar. Enkele nieuwe benamingen dringen zich op alsook enkele nieuwe keuzemogelijkheden. Deze info zullen jullie vanaf einde mei op de website kunnen ontdekken.

Vanaf 6 jaar kan er gestart worden met MuzeWoze, een vakoverschrijdende initiatie Muziek en Woord. Voor Dans blijft de initiatie apart bestaan.

We hebben de aanvraag ingediend om enkele nieuwe richtingen aan te bieden, zoals Musical/Muziektheater, Experimentele Muziek en DJ. Hiervoor wachten we nog op de officiële goedkeuring. We houden jullie hiervan op de hoogte, dat spreekt voor zich!

Ook hebben we er voor gekozen om een nieuw logo te lanceren voor de Academie. Een logo dat als een ‘spot’ op elke leerling terechtkomt! Jullie zijn belangrijk, jullie verdienen de spotlight! Dit logo zal voorgesteld worden op het slotconcert in het CC Strombeek-Bever op woensdag 27 juni 2018.

Hou de website www.academiegrimbergen.be goed in de gaten.

Vriendelijke groeten

Bart Stevens
Directeur Gemeentelijke Academie Grimbergen.
bart.stevens@academiegrimbergen.be

Instrumentenvoorstelling 21.09.2018

Op vrijdag 21 september 2018 organiseren we een instrumentenvoorstelling voor alle nieuwe leerlingen tweede graad eerste leerjaar (2.1) van de Academie. Meteen de kans om kennis te maken met alle instrumenten uit ons aanbod.


Kinderkoor De Notenkrakertje zingt verder in 2018 - 2019!

Het kinderkoor De Notenkrakertjes zal ook volgend schooljaar georganiseerd worden onder leiding van Karen Cauwenbergh. Het koormoment zal doorgaan op zaterdag van 10.30 uur tot 12.00 uur in onze vestigingsplaats te Strombeek-Bever.Slotconcert

Agenda juni 2018

 • zaterdag 9 juni - 15.15 uur: Concert kinderkoor De Notenkrakertjes in het auditorium Grimbergen
 • woensdag 13 juni - 19.30 uur: Workshop Chantal Acda songwriting in het auditorium Grimbergen
 • woensdag 20 juni: Initiatieweek met dans
 • woensdag 20 juni - 19 uur: Workshop Beatbox in de studio Grimbergen
 • donderdag 21 juni - 10 uur: Gagtunes
 • donderdag 21 juni: Initiatieweek met muziek
 • vrijdag 22 juni - 10 uur: Gagtunes
 • vrijdag 22 juni: Initiatieweek met muziek
 • zaterdag 23 juni: Initiatieweek met muziek
 • maandag 25 juni - 10 uur: Gagtunes
 • woensdag 27 juni - 19.30 uur: Slotconcert GAG in de schouwburg van het Cultuurcentrum Strombeek

Agenda AMC


Contact

Vestigingsplaats Grimbergen

Ruwaal 14-16
1850 Grimbergen
Tel.: 02/270.82.38
E-mail: secretariaat@academiegrimbergen.be

Openingsuren secretariaat Grimbergen

Data en uren tijdens de inschrijvingsperiode 18 tot 30 juni 2018.

Het secretariaat in Grimbergen is telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 21.30 uur, zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur, zondag gesloten.

Vestigingsplaats Strombeek

Verbeytstraat 40
1853 Strombeek-Bever
Tel.: 02/267.19.90

Vestigingsplaats Humbeek

Nachtegaallaan 5
1851 Humbeek


LIVE!


InstaGAG


Administratie leerkrachten

wij bouwen aan een nieuwe website